Wat doe ik?

tekening

Achterliggende gedachten:

De praktijk kreeg in 1994 de naam Inguz. Deze komt van een runesteen. Het beeld van Inguz in de Germaanse mythen is dat een held van over zee bij een stam aankomt. Hij weet die stam door zijn kwaliteiten tot bloei te brengen. Wanneer deze held sterft (zijn oude ik) wordt zijn lichaam de zee weer opgestuurd om hem te laten terugkeren naar waar hij vandaan kwam, maar dan in een schip beladen met geschenken en nuttige zaken. Hij wordt als het ware teruggestuurd naar waar hij vandaan kwam, maar nu vol met inzichten en geschenken voor de ziel. Door het beeld van de vreemdeling die in een ander land aankomt, duidt het ook op integratie, met de verwijzing om nieuwe patronen te verinnerlijken.

Als metafoor is dit verhaal de essentie van mijn werkwijze. Het kind/volwassene weer terug te laten keren naar zichzelf, beladen met handvatten om op een nieuwe manier zijn/haar leven te vervolgen. De hulpvraag is dan ook: Wie ben je werkelijk? Hoe kun je tot bloei komen?

Per 1 januari 2013 gebruik ik de naam FRISS&kunst zowel voor mijn praktijk als mijn website

tekening2

Werkwijze:

Vaktherapie Beeldend/coaching:

Door middel van tekenen (denken), schilderen (voelen) en boetseren (willen) werkend met een hulpvraag. Het gaat er niet om het doel zo snel mogelijk te bereiken, maar om de weg er heen. Het proces is belangrijk. Stap voor stap op papier en tevens stappen in de innerlijke ontwikkeling. Ontdekken, verder ontwikkelen, in verwondering, nieuwsgierig en spelenderwijs op het papier naar het doel toe bewegen in vorm en kleur.

Materialen:

De materialen die gebruikt worden zijn:

aquarelverf (nat-in-nat) schilderen, acrylverf,potloden, houtskool, pastelkrijt, bijenwaskrijt/blokjes, olieverfkrijt, houtskool, ecoline, klei, en materiaal welke bij een specifieke opdracht hoort (aarde, steen,tijdschriften,enz)

Gebruik maken van:

Sprookjes, verhalen, visualisaties, dromen.
Dynamisch tekenen, waarnemend tekenen, vorm tekenen, arceren, spelend tekenen, geometrie, nat-in-nat schilderen, boetseren.

labyrinth
“De weg zelf is de bestemming” -Confucius

Comments are closed.